Haluatko kuulla, millainen podcast
sopisi sinun brändillesi?

Podcastit

 • A-klinikkasäätiön A niin kuin addiktio -podcastissa pohditaan, mikä tässä ajassa lisää riippuvuussairauksia. Ne koskettavat jollain tavalla meitä kaikkia henkilökohtaisesti: perheenjäsenenä, ystävänä tai työkaverina – tai vähintään ohikulkijoina kadulla.
  Asta Lepän vieraana on riippuvuussairauksista kärsineitä sekä A-klinikkasäätiön asiantuntijoita. Onko häpeä jo hälvenemässä, ja riippuvuussairauksiin uskalletaan hakea apua? Mutta jäävätkö addiktoituneiden läheiset yhä yksin?

 • Ikäsyrjintä, hormonit, seksi, deittailu, vanhemmuus, työelämän senioriteetin arvostus ja arvostelu. Mikä kaikki oikeasti muuttuu, kun nainen vanhenee? Tässä iässä on kuusikymppisiään viettävän Anna-lehden podisarjan siitä, kuinka naisen ikääntyminen on edelleen jonkinlainen tabu nuoruutta palvovassa yhteiskunnassa. Asta Lepän toimittamassa talk show’ssa vieraana ovat Laura Malmivaara, Sirpa Pietikäinen, Elina Knihtilä, Katja Ståhl, Sari Havas ja Kirsi Hytönen.

  ”Teimme F-tuotannon kanssa Tässä iässä -podcastin Anna-lehdelle loppuvuodesta 2023. Outi Kaartamon ja Jonna Tapanaisen kanssa oli inspiroiva työskennellä ja heidän ammattitaitonsa vakuutti. Suunnitelmat oli perusteellisesti tehty ja ideoitu ja he olivat perehtyneet Annan brändiin huolella. Yhteistyökumppaneina he olivat asiakasta kuuntelevia ja ymmärtäviä.”

  Emma Koivula, päätoimittaja, Anna

 • Eevan supersuositun Suuren rakkaushuijauksen toisella kaudella pureudutaan elokuvien tuhoavaan vaikutukseen – mitä tulee rakkauteen ja parisuhteeseen. Voiko ihmissuhteessa olla koskaan onnellinen, jos tavoiteltavan parisuhteen malli on peräisin romanttisesta komediasta? Tässä podissa parisuhteiden Maija Poppanen eli Riikka Suominen vastaa myös kiperiin kysymyksiin parisuhteista.

  ”Suuri rakkaushuijaus -podcastin ensimmäinen kausi oli niin suuri menestys, että halusimme tehdä toisen kauden. Outi ja Jonna onnistuivat hienosti varioimaan ensimmäisen kauden teemaa. Heidän kanssaan työskentely on hauskaa, inspiroivaa ja helppoa. Voin vilpittömästi suositella heitä kaikkiin poditarpeisiin.”

  Mari Paalosalo-Jussinmäki, päätoimittaja, Eeva ja Kauneus ja Terveys

 • Tässä Apu-lehden dokumentaarisessa podcastsarjassa mennään maalle selvittämään, eroavatko ihmissuhteet pienillä paikkakunnilla isoista kaupungeista. Avun maakuntakirjeenvaihtajat tapaavat maallemuuttajia ja sinne jääneitä. Heiluvatko verhot aina, ohikulkiessa, millaista on olla kylän ainoa erilainen nuori ja tuoko yhteisö myös turvaa?

  ”Yhteistyö F-tuotannon kanssa oli kivaa ja mutkatonta. Sen lisäksi, että Outi ja Jonna ovat hauskoja, he ovat luovia ja fiksuja. Palautetta ja toiveita oli helppo antaa puolin ja toisin. Podcastien suunnittelu ja toteutus on todella ammattimaista ja työn jälki huolellista.” 

  Iina Artima-Kyrki, päätoimittaja, Apu

 • Apu Juniorin Totta vai tuubaa? -podcastissa eskarilaiset ja koululaiset selvittävät kiperien tiedekysymysten avulla, kuka huijaa. Jaksojen asiantuntijoista toinen on oikea, mutta toinen vain master of juksu. Mutta tietääkö paraskaan ekspertti, miksi perheeseen tulee lisää vauvoja tai kumpi on parempi, planeetta vai tähti? Totta vai tuubaa julkaistiin myös Storytelissa, jossa se sai kuulijoilta arvosanaksi 4,3 tähteä.

  ”Yhteistyö F-tuotannon kanssa oli kivaa ja mutkatonta. Sen lisäksi, että Outi ja Jonna ovat hauskoja, he ovat luovia ja fiksuja. Palautetta ja toiveita oli helppo antaa puolin ja toisin. Podcastien suunnittelu ja toteutus on todella ammattimaista ja työn jälki huolellista.” 

  Iina Artima-Kyrki, päätoimittaja, Apu

 • Fanikortin toisella kaudella tutustutaan jalkapalloilijoihin, jotka ovat sinnikkyydellään ja taidoillaan rikkoneet lasikattoja ja maaliennätyksiä. Maailman parhaiden mimmifutareiden on pitänyt taistella peliajoista, palkkiosta ja arvostuksesta – ja heidän ansiotaan on, että naisten MM-kisat herättävät fudishuumaa nyt ympäri maapalloa.

 • Muina naisina, Naisjärjestöjen keskusliitto

  Mitä on feministinen ulkopolitiikka? Siihen perehdytään tässä kaksiosaisessa Naisjärjestöjen keskusliiton podcastissa, jossa ääneen pääsevät niin NJK:n omat asiantuntijat kuin feministiseen ulkopolitiikkaan perehtyneet monialaiset ammattilaiset.

  Kuuntele

 • Eeva-lehden oma podcast-sarja, jossa toimittaja Riikka Suominen ravistelee parisuhdenormeja ja pohtii vieraidensa kanssa, miten sadut ovat opettaneet meitä etsimään sitä väärää. Miksi nainen etsii pelastajaa ja eroa pidetään epäonnistumisena?

  ”Superammattilaisten kanssa on aina ihana tehdä töitä ja sellaisia Outi ja Jonna ovat. Suuri rakkaushuijaus -podcastin tekeminen oli selkeää ja sujuvaa ekasta viestistä alkaen – ja lopputulos on timanttia.”

  Mari Karsikas päätoimittaja, sisältöpäällikkö, eeva.fi, A-lehdet

 • Ylen podcastsarja, jossa kulttuurintutkija, miesmalli, nahkahomo ja palstaviljelijä Antti Kauppinen vie riemastuttavan räyhäkkäälle homo-odysseialle vaniljapatriarkaatin rautaisten normien tuolle puolen. Homotutkaa kuuntelemalla selviää, miksi vähemmistöille on tärkeää tuntea oma historiansa ja tietää, mihin perheeseen kuuluu. Kauppinen keskustelee vieraidensa kanssa myös siitä, miten eri queer-sukupolvet muuttavat maailmaa ja laventavat olemisen ja elämisen tapoja.

 • Meidän vuoro

  Tehyn podcastissa sote-alan ammattilaiset puhuvat kaunistelematta siitä, mitä työn haasteet, työaikajärjestelyt, jatkuva kiire, vuorotyöt ja haastavat asiakkaat todella tarkoittavat arjessa. Sarjassa käsitellään myös monimuotoisuuden kohtaamista, eettisiä kysymyksiä ja myös työn palkitsevuutta. Mutta toki myös sitä, miksi sairaalassa on niin paljon romanttista sutinaa?

 • Kansallisen lapsistrategian Kaikkien lasten Suomi -podcast-sarjassa pureudutaan teemoihin, joihin Suomessa pitäisi pureutua koko yhteiskunnassa paremmin: siihen, että YK:n lapsen oikeudet toteutuvat. Sarjassa asiantuntijat ja kulttuurivaikuttajat käsitteevät muun muassa lasten osallisuutta ja haavoittuvaa asemaa, suomalaista lapsuutta sekä perheen ja työn yhdistämisen hankaluutta.

 • Asta Lepän Suomi-sarjan toisella kaudella syvennytään mielenterveyden ongelmiin niin yksiön kuin rakenteiden näkökulmasta. Asta tapaa ihmisiä, jotka kamppailevat arjessaan diagnoosien ja hoitojen viidakossa. Mutta ketä suomalaisten huonovointisuudesta voi syyttää?

 • Suomen kustannusyhdistyksen podcast-sarja siitä, miten paljon työtä ja erilaisia ammattilaisia tarvitaan, että käsikirjoituksesta tulee kirja. Mitä tekevät kustannustoimittaja, kustantaja tai graafikko? Entä miten äänikirjalle valitaan sopiva lukija ja kuka määrittelee, mitä oppikirjaan tulee?

 • Ylelle miesten MM-kisojen 2022 alla tehty 11-osainen sarja jalkapallotähdistä, joista on esikuviksi muutenkin kuin huippu-urheilijoina. Koululaisille tarkoitetut tarinat kertovat, miten paljon sarjan futarit ovat tehneet töitä menestyksensä eteen ja millaisia esteitä he ovat voittaneet. He ovat myös osoittaneet, että on yhtä arvokasta olla kiltti ihminen ja reilu joukkuetoveri kuin koko maailman tuntema jalkapallotähti.

 • Nylon-Suomi

  Ylen Nylon Beat -kuunnelman oheen tehty minisarja, jossa ysärin kauneudet ja kauheudet kulkevat rinnan Nylon Beatin tarinan kanssa. Sarjassa aikakautta muistelevat muusikko Maija Vilkkumaa, rumpali ja sosiologi Jaana Lähteenmaa, tietokirjailija ja sosiaalipsykologi Katriina Järvinen sekä kulttuurintutkija Aino Tormulainen.

 • Kahden lukutoukan intohimoinen ja feministinen, jo 2016 perustettu lukupiiri on Suomen ensimmäinen kirjapodcast, jonka uusia jaksoja odotetaan innokkaasti.

 • Helsinki Biennaali

  Helsingin kaupungin taidemuseo HAMille tuotetussa podcastsarjassa pohditaan nykytaidetapahtuman merkitystä: viihtyisää Helsinkiä, vastuullisuutta ja viestiä kansainväliselle taidekentälle.

  ”F-tuotanto tuotti Helsinki Biennaalin podcast-sarjan keväällä 2021. Toimittaja Jonna Tapanainen perehtyi vahvalla toimittajan otteella aiheisiin itsenäisesti ja toteutti haastattelut superluotettavasti. Voin lämpimästi suositella.”

  Jenni Kuisma-Dillemuth, Myynti ja yleisöt -yksikön päällikkö, HAM Helsingin taidemuseo

 • Kirjalliset ystävät

  Kustantamo S&S:n kanssa tehdyssä podcast-sarjassa puhutaan kirjallisuuden herättämistä tunteista ja ajatuksista kirjailijoiden, kääntäjien, kustantajien ja muiden alan toimijoiden kanssa.

  ”Yhteistyö F-tuotannon kanssa on ollut mutkatonta ja hauskaa. Tärkeintä on kuitenkin ollut se, että voimme luottaa ohjelman toimittajan ammattitaitoon ja laajaan yleissivistykseen, jolloin sisällöistä tulee aina timanttia.”

  Viestintä- ja markkinointipäällikkö Johanna Forss

 • Laumasuoja

  S-ryhmän Yhteishyvän kanssa yhteistyössä tehty podcast-sarja nuorten mielen hyvinvoinnista pandemian aikana.

  ”Laatu on meille tärkeää, ja yhteistyöhön löytyi nopeasti oikea kunnianhimon taso. F-tuotannolle kiitokset myös huimasta substanssiosaamisesta ja syvällisestä perehtymisestä aiheeseen tiukassa aikataulussa. Podcastin aihe oli vakava, mutta lopputulos on sopiva yhdistelmä syvällisyyttä ja kepeyttä. Lisäpisteet yhteistyön tunnelmasta: meillä oli hauskaa.”

  Niina Leino, Sanoman sisältömarkkinointi

 • Asta Lepän Yle Puheella ja Yle Areenassa julkaistu sarja avaa rakenteita vähävaraisuuden takana. Asta palkittiin sarjasta Amnestyn Kynttiläpalkinnolla 2021. Palkitsemisen perusteissa mainittiin, että radiodokumenttisarja on tärkeä ihmisoikeusteko: kattava ja monipuolinen kuvaus 2020-luvun köyhyydestä.

 • Naisasiatoimisto Kaartamo & Tapanainen

  Yle Puheella ja Yle Areenassa kolme vuotta pyörinyt rakastettu feministinen talk show, jossa ei säästelty patriarkaattia eikä juontajia.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Icon